Choď na obsah Choď na menu

MŠ - ÓVODA

Charakteristika  MŠ

 

 

 


Materská  škola sa nachádza v centre dediny na ulici Petőfiho č.276 v budove Obecného úradu. Je to poschodová budova, na prízemí je vstupná hala, kultúrne stredisko a dedinská knižnica.

Na poschodí je materská škola peknom vkusnom prostredí. Miestnosti sú priestranné, svetlé, zodpovedajú hygienickým požiadavkám. Máme k dispozícii dve miestnosti na voľne hry, tým pádom deti sa môžu kľudne hrať. Stravovanie deti zabezpečí školská jedáleň pri ZŠ v Pribeníku.

Prevádzka MŠ - Óvoda je denne od 7,oo hod. do 16,3o hod.

Vekové  zloženie  detí od dva a pol do šesť rokov. Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku, deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a deti s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky.

 

 

Materská škola poskytuje celodennú ale aj poldennú starostlivosť deťom predškolského veku predprimárne vzdelávanie.

 

 

 Stupeň vzdelania

 

 

 

Po absolvovaní školy dieťa dostane osvedčenie o absolvovaní predprimárneho vzdelávania, ktoré vydáva MŠ  v rámci „ rozlúčka predškolákov “.

 

 

 

 

 

Organizačné formy denného poriadku - Napirend részei

 

 

    

 

  1. Hry a hrové činnosti  - Játék, játékos tevékenység                                        
  2. Pohybové a relaxačné cvičenia  - Mozgásos, relaxációs tev. 
  3. Edukačné činnosti – Edukációs tevékenység       
  4. Pobyt vonku- Kinttartózkodás
  5. Odpočinok- Pihenés
  6. Činnosti zabezpečujúce životosprávu- Az egészséges életmód kialakításához szükséges tevékenység

 

Do 9,00-  Hry a hrové činnosti, edukačné aktivity

Pohybové a relaxačné cvičenia, činnosti zabezpečujúce životosprávu  (hygiena, stolovanie )

Do 10,00- Edukačné aktivity, činnosti zabezpečujúce životosprávu(osobná hygiena, stravovanie, stolovanie )

Do12,00- Pobyt vonku – edukačné aktivity, činnosti zabezpečujúce    životosprávu (osobná hygiena, stravovanie, stolovanie )

Do 15,00-  Odpočinok

Činnosti zabezpečujúce životosprávu (osobná hygiena, stravovanie, stolovanie)

Do odchodu domov- Edukačné aktivity

 

 

 

 

Edukačná aktivita je navodená učiteľom. Pri realizácii edukačnej aktivity je dôležité, aby sa dieťa mohlo za každých okolností nenásilne učiť a prežívať zážitky úspechu.

 

 

 

 

Zápis a prijatia do materskej školy

 

 

 


 

 

Prihlášku rodič obdrží u riad. MŠ, po jej vyplnení k nej rodič prikladá potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa. Rodič prevádza dieťa do MŠ spravidla do 8.oo hod. a prevezme ho spravidla po 15.45 hod. Spôsob dochádzky a spôsob jeho stravovania dohodne rodič s riaditeľom MŠ.

 

 

 

Neprítomnosť dieťaťa a odhlásenie zo stravy oznámi rodič vopred, najneskôr do 8.oo hod.

 

 

 

V deň neprítomnosti dieťaťa, ak sa tak nestane uhrádza plnú stravnú jednotku, ktorú dieťa obvykle odoberá. Najneskôr do 5 pracovných dni od začiatku neprítomnosti dieťaťa oznámi rodič dôvod a predpokladaný čas jeho neprítomnosti.

 

 

 

Ak rodič do 14 dní neoznámi riaditeľovi dôvod neprítomnosti dieťaťa, alebo závažným spôsobom opakovane poruší vnútorný poriadok MŠ, riaditeľ po  predchádzajúcom upozornení rodiča, môže rozhodnúť o ukončení dochádzky dieťaťa do predškolského zariadenia.

 

 

 

Pedagogický zamestnanec môže odmietnuť prevzatie dieťaťa ak zistí, že jeho zdravotný stav nie je vhodný na prijatie do MŠ. 

 

 

 

 

 

Úhrada poplatkov za dochádzku

 

 

 


 

 

Na čiastočnú úhradu neinvestičných výdavkov materskej školy prispieva rodič alebo iná osoba, ktorá má voči dieťaťu vyživovaciu povinnosť.

 

 

 

Podľa §14 ods.1.vyhlášky MŠV SR č. 353/ 1994 Z.z. o predškolských zariadeniach v znení neskorších predpisov - vyhlášky c. 81/1997 Z.z. Obecný úrad v Pribeníku spolu s riaď. MŠ určuje poplatky vo výške 3,32 € mesačne. Okrem toho príspevku je rodič povinný uhradiť príspevok za stravovanie dieťaťa.

 


 


Poď sa snami hrať!

 

Gyere, játssz velünk!